25.V.2008: Herman Teirlinckroute

teirlinck

In de meimaand ontplooit zich in het Hallerbos vlakbij Brussel een paars tapijt van boshyacinten. Het domein van het Hallerbos werd opgenomen in Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde gebieden en speelt een cruciale rol in het Breugelproject, dat de groene gordel rond de hoofdstad wil bewaren. De oppervlakte van 559 hectares is dan ook ongelijk verdeeld tussen 511 hectares op het Vlaams gewest en 48 “Waalse” hectares. Het boombestand van het Hallerbos is gevarieerd, en de kruidlaag bijzonder rijk, maar niets is zo spectaculair als de in het voorjaar bloeiende bosanemonen en boshyacinten. We genieten in het Hallerbos niet alleen van de natuur, maar bezoeken ook de “Tuin der onlusten”, een tuininstallatie in openlucht van o.a. de New Flemish-Primitive Art School. We stoppen in Dworp in “De Welkom” waar de Kriek en de Gueze voor u uit de kelder wordt opgehaald. Om absolutie te vragen voor eventuele drankuitspattingen houden we tenslotte halt in de Onze-Lieve-Vrouw van Alsemberg. De fietstocht van deze maand herneemt gedeeltelijk de Herman Teirlinckroute.

Moeilijkheid: 42 km. Geasfalteerde wegen, enkele landelijke wegen (aarde of steenslag). Lange helling in Lembeek om naar het bos te rijden, een andere (moeilijker) in Beersel.

De fietsen van De Kroon staan gratis ter beschikking, maar dan vragen we wel om vooraf even te reserveren in De Kroon. Contacteer Mieke : anne.guns@chello.be. Kom je mee fietsen ? Kan je niet naar De Kroon komen, maar wens je ergens aan te sluiten, contacteer ons dan even vooraf. Voorzie een lunchpakket… en kleed je voldoende warm aan !

Afspraak : zondag 25 mei 2008
10:30 > GC De Kroon, J.B.Vandendrieschstraat 19, Sint-Agatha-Berchem.

Volgende fietstocht

Zondag 22 juni 2008
Zuunbeekroute (Gaasbeek)

25.V.2008: Herman Teirlinckroute
Schuiven naar boven