16.III.2008: Waterloo

waterloo-2008

Volgens Victor Hugo is het epos “een geschiedenis beluisterd aan de poorten van de legende”. Het is misschien omdat hij vooraf aanvoelde dat Waterloo een echte legende zou worden, dat hij de epiek gebruikte om Les Châtiments te schrijven. De veldslag van Waterloo heeft een groot aantal kunstenaars uit de 19e eeuw geïnspireerd. De romantische beweging vertoonde immers een ware fascinatie voor het dramatische en emotionele aspect van dit evenement. Talrijke schilders hebben de veldslag voorgesteld, talrijke werken beschrijven het, eigentijdse getuigenissen, romans, historische analyses,…. En taalrijke toeristen, die het “morne plaine” in een overdrukke plek hebben veranderd.

Moeilijkheid: 45 km. Licht glooiend (maar sterke stijging om naar het Hallerbos te rijden). In Waterloo, vele wegen in slechte staat; kasseistroken.

De fietsen van De Kroon staan gratis ter beschikking, maar dan vragen we wel om vooraf even te reserveren in De Kroon. Contacteer Mieke : anne.guns@chello.be. Kom je mee fietsen ? Kan je niet naar De Kroon komen, maar wens je ergens aan te sluiten, contacteer ons dan even vooraf. Voorzie een lunchpakket… en kleed je voldoende warm aan !

Afspraak : zondag 20 april 2008
10:00 > GC De Kroon, J.B.Vandendrieschstraat 19, Sint-Agatha-Berchem.

Volgende fietstocht

Zondag 20 april 2008
Tombeek

16.III.2008: Waterloo
Schuiven naar boven