Voorstelling

DSC07661_1024

« Give a man a fish and feed him for a day. Teach a man to fish and feed him for a lifetime. Teach a man to cycle and he will realize fishing is stupid and boring. » (Desmond Tutu)

De aperitiefietsers bestaan sinds de zomer van 2007. Omdat we tijdens onze fietstochten steeds plaatselijke kroegjes bezochten werd de naam geboren.

Het idee van de aperitiefietsers is ook dat in de omgeving waar we wonen vanalles te ontdekken is.  We hoeven niet naar verre vakantiebestemmingen te gaan om verwonderd te zijn of dingen te te ontdekken die we in België voor onmogelijk houden.

Verder zijn de aperitiefietsers ook een eigenzinnig-kritische en meertalige bende die een zeker openheid en inventiviteit in het leven vrolijk proclameren.

“De Aperitiefietsers” is als vereniging erkend en wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Het credo van de cyclist
« Dankzij de fiets kan hij die de liefde voor de natuur voelt zich begeven naar waar zijn fantasie hem voert, zich ophouden waar het hem belieft, en de weg hernemen naar zijn goesting. En altijd in de open lucht, ademhalen met volle teugen, zich inspannen maar niet uitputten, zijn gezondheid versterken tegelijk met zijn geesteskrachten, zijn activiteiten verdubbelen, norse voorbijgangers bemonkelen, verbroederen met vrolijke compagnons de route, zich oriënteren op de eigen goede luim, ver van terneerdrukkende administraties en onberschofte bedienden, bloemen en fruit plukken, zijn lied laten weergalmen over de hagen, een kushandje en een glimlach werpen naar de mooie meisejes, zo doet de wielertoerist dat.” (Touring Club Jaarboek 1896)

Schuiven naar boven