21.VII.2020: Rendeux

st-thibaut


Vanuit Marloie, fietsen we naar het charmante kerkje Saint-Etienne van Waha, het oudste romaanse kerkje van België, en ook het mooiste panorama naar de Calestienne. De site is opgenomen in de lijst van het “Patrimoine Majeur de Wallonie” (beschermd erfgoed). Net zoals de kapel van Saint-Thibaut, gelegen bij Marcourt (schitterend panorama over de Ourthevallei). De Calestienne bevat een rijke en gevarieerde natuurlijke flora, specifiek aan dit kalksteengebied. Omzoomd door de rivier de Ourthe, werd het arboretum Lenoir in Rendeux, in de buurt van La Roche-en-Ardenne, opgericht in de jaren 1930 en biedt een indrukwekkende collectie van 3000 bomen en struiken uit de hele wereld. We fietsen langs typische Ardense dorpjes, de mooie huizen in bruine breuksteen en met houten puntgevels liggen verspreid over de heuvels. De dorpjes Hodister, Marcourt, Beffe zijn landelijk en liggen middenin een mooie natuur. In Soy bestaat een ambachtelijke brouwerij, de Brasserie Fantôme. Dan fietsen we op de grens van de Ardennen en de Famenne en volgen de RAVeL richting Hotton, Marche-en-Fammen en eindelijk Marloie.

komoot

Moeilijkheidsgraad: 48 km (korting: 37 km), moeilijkheidsgraad: moeilijk, sterke hellingen, verharde wegen (behalve een bospad en de “pré-ravel” L620).

Meer info via info@aperitiefietsers.be of bij Hilde (0474 532 247 of filemon08@gmail.com)

Afspraak : dinsdag 21 juli 2020 (Nationale Feestdag!)
09u30 > Brussel-Schumann station (trein om 09h31, Brussel-Zuid om 09:32), richting Marloie, ticket: railpass.
Opgelet ! Het dragen van een mondmasker is altijd verplicht in de stations en in de treinen.

Voorzie een lunchpakket, genoeg water en pas je kledij aan!
Vergeet niet om een passende reservebinnenband mee te nemen. In geval van een lekke band hebben we een kleine reparatiekit!

Volgende fietstochten

Plombières
Zondag 2 augustus 2020

Zierikzee (NL)
Zondag 16 augustus 2020
(onder voorbehouden)

21.VII.2020: Rendeux
Schuiven naar boven