18.X.2020: Averbode en Scherpenheuvel

mont1

Met de abdij van Averbode en het bedevaartsoord van Scherpenheuvel liggen in dit noordoostelijke hoekje van Brabant twee van de belangrijkste religieuze centra van België op amper een steenworp van elkaar. Toch wordt hier niet alleen naar God gezocht, want de broekgebieden in de vallei van de Demer en de uitgestrekte bossen maken deze streek ook bijzonder interessant voor wie op zoek is naar mooie rustige stukjes natuur. Verder is de Oranjestad Diest de ideale plek om een lokaal Gildenbier te proeven… Dankzij die mix van mooie natuur en plaatsen van bezinning hoeft het niet te verbazen dat het fietstoerisme hier al een tijdje fervente aanhangers telt.

Komoot

Moeilijkheidsgraad: de regio Averbode is een vrij vlakke streek. Zo telt het parcours van deze bijna 48 km lange fietstocht slecht één kort klimmetje.

Meer info via info@aperitiefietsers.be of bij Hilde (0474 532 247 of filemon08@gmail.com)

Afspraak : zondag 18 oktober 2020
09u50 > Noordstation (trein om 10u07, Brussel-Zuid om 09:56), H/T Tienen, 39 min., 1 overstap, 9 € + gratis fietsbiljet.

Opgelet ! Het dragen van een mondmasker is altijd verplicht in de stations en in de treinen.

Aarschot is een station waar je automatisch een Blue-bike fiets kan huren/ontlenen.

Voorzie een lunchpakket, genoeg water en pas je kledij aan!
Vergeet niet om een passende reservebinnenband mee te nemen. In geval van een lekke band hebben we een kleine reparatiekit!

Volgende fietstocht

Heverleebos
Zondag 8 november 2020
(datum onder voorbehouden)

Niet te missen !

Voor onbepaalde tijd
Festival Covid
We blazen de boel!

18.X.2020: Averbode en Scherpenheuvel
Schuiven naar boven